Babyshower

In de Verenigde Staten wordt dit feest al jaren gevierd met alle vrouwelijke familieleden en vrienden. Een aantal jaren geleden is het feest ook over komen waaien naar Nederland en worden er steeds meer babyshowers gegeven. Een babyshower is een feest dat de vrouwelijke familieleden en vriendinnen organiseren voor hun zwangere vriendin om haar voor de bevalling nog één keer goed in het zonnetje te zetten.

Het is gebruikelijk om een babyshower rond de 35e week van de zwangerschap te organiseren. Een babyshower klinkt natuurlijk heel erg leuk, maar waar moet je nu precies aan denken?

Een babyshower is eigenlijk een surpriseparty dat geheel in het teken staat van lekker eten, leuke activiteiten en cadeautjes, en dat allemaal binnen het babythema. Probeer met een thema alles op elkaar aan te laten sluiten. Wanneer het geslacht al bekend is, kies dan ook echt voor een jongens- of meisjes uitnodiging. En wanneer het geslacht nog een verrassing is, kies dan voor een neutrale kaart. Deze uitnodigingen zijn te bestellen in verschillende kaarten webshops. Daarnaast kun je ook de versieringen en de verschillende hapjes aanpassen aan het thema.

Wanneer je de hapjes en drankjes gaat inkopen en voorbereiden is het wel zo solidair om alleen gerechten en dranken te kiezen die je zwangere vrouw zelf ook mag nuttigen. Maak dus geen toastjes met filet americain en schenk ook geen glazen champagne. Probeer je vooral te richten op de zoetere dingen, die wel kunnen. Zoals een mooie taart met frosting die ook helemaal past binnen het thema. Wat ook erg gemakkelijk is aan de zoete gerechten, is dat je het thema makkelijk kan laten terugkomen. Vind je het lastig om hapjes te bedenken of te maken? Er zijn voldoende websites waar leuke ideeën op staan, maar ook webshops waar je leuke en lekkere babyshower hapjes kunt bestellen.

Naast de lekkere hapjes, de mooie versiering en de cadeautjes draait het tijdens de babyshower ook om de leuke activiteiten die je met elkaar doet. Tijdens de activiteiten hoort het babythema weer terug te komen en is het belangrijk dat er plezier gemaakt wordt.

Let er bij de activiteiten op dat de spelletjes simpel zijn en niet te lang duren. Activiteiten die leuk zijn tijdens een babyshower zijn bijvoorbeeld:

  • verzamel van iedereen die komt een babyfoto en een foto van nu. Maak hier kleine kaartjes van en speel een jong-oud memory spel.
  • Neem circa 10 luiers welke je allemaal voorziet van een geur (gesmolten chocolade, natte ontbijtkoek, gesmolten mars, babylotion) schrijf nummers op de luiers en laat alle gasten geblinddoekt aan iedere luier ruiken.

Tip

Probeer met de cadeautjes binnen het thema van de babyshower te blijven. De aanstaande moeder vindt het natuurlijk superhandig en fijn om allemaal praktische cadeautjes te krijgen voor haar kindje, maar het is ook leuk om de aanstaande moeder zelf te verwennen met bijvoorbeeld een lekkere bodylotion, een masker, een geurtje of een mooi sieraad.