Babykaartjes

Tijdens je zwangerschap moet je heel veel dingen regelen waaronder de babykaartjes. Een babykaartje is iets heel persoonlijks. Het is de eerste keer dat jouw baby aan de wereld wordt voorgesteld. Daarnaast is het versturen van een babykaartje natuurlijk de ideale manier om je familie, vrienden en collega’s op de hoogte te stellen van de geboorte van jullie kindje en kun je ze uitnodigen om je kleintje te komen bewonderen.

De geboorte van je kindje is een bijzondere gebeurtenis en dat wil je natuurlijk vieren met een mooi babykaartje. Wanneer je op internet gaat zoeken naar het perfecte babykaartje zal je opvallen dat het aanbod echt enorm is. Maar hoe kies je nu het perfecte babykaartje wanneer er zoveel wordt aangeboden? Om de zoektocht naar het perfecte babykaartje iets makkelijker te maken moet je gaan selecteren. Begin eerst eens om een beetje rond te kijken op internet om wat inspiratie op te doen. Al snel kom je erachter welke stijl je leuk vindt en of je zelf een kaartje wilt ontwerpen of voor een kant-en-klaar kaartje kiest.

Om er voor te zorgen dat je de websites – die je aanspreken – niet vergeet, schrijf ze op! Misschien heb je wel een zwangerschapsdagboek waar je dit gemakkelijk in kunt noteren. Probeer uiteindelijk drie websites over te houden en ga dan selecteren op de prijs of de extra’s die websites aanbieden. Wanneer je uiteindelijk een keuze hebt kunnen maken, neem je contact op met de drukker om een proefkaartje te bestellen. Altijd handig, zo weet je ook hoe het kaartje er in het echt uitziet.

Wanneer je ervoor kiest om zelf een kaartje te ontwerpen zul je ook een passende website moeten uitzoeken. Hierbij moet je vooral letten op de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid van de website en de ontwerptool.

Bij een eigen ontwerp begin je met de basis. Hier kun je de kleuren, het materiaal en de kaartsoort bepalen. Je kunt er ook voor kiezen om je babykaartje te laten drukken met een mooie foto van je pasgeboren kindje. Het zelf ontwerpen van een babykaartje neemt meer tijd in beslag, dan wanneer je voor een kant-en-klaar Babykaartje kiest, maar het voordeel is dat je een origineel en persoonlijk babykaartje hebt. Ook van je zelfgemaakte kaartje kan je een proefdruk bestellen zodat je weer hoe het babykaartje er in het echt uit komt te zien.

Wanneer je het perfecte babykaartje gevonden of ontworpen hebt, moet je gaan bedenken wat er allemaal in het kaartje moeten komen te staan. Hieronder hebben wij een checklist gemaakt zodat je niets vergeet:

  • De volledige voornamen en achternamen (eventueel de roepnaam)
  • Geboortedag, geboortetijdstip, gewicht en lengte
  • De namen van de trotse ouders en eventuele broertjes of zusjes
  • Bezoektijden voor het bewonderen van je kindje
  • Rusttijden van moeder en kind
  • Contactgegevens en het bezoekadres om een afspraak te maken
  • In het geval van een uniseks naam, is het beter om bij de naam ‘onze zoon/dochter’ te zetten.
  • Cadeautips
  • Het geboortegedichtje, dit kan van alles zijn (songtekst, religieuze tekst, gedichtje, spreuk)

Tip

Wanneer je kindje geboren is, heb je geen tijd of puf om alle enveloppen nog te moeten schrijven. Vraag daarom aan de drukker waar je de kaartjes bestelt of je een paar weken voor de uitgerekende bevallingsdatum de enveloppen kunt krijgen. Je kunt dan tijdens je zwangerschapsverlof op je gemak de enveloppen voorzien van adressen.