leukste babynamen

Zeker de eerste maanden slaapt je kindje zo’n 16 uur per dag. Dat heeft hij of zij ook nodig om goed te kunnen groeien. Waar kan je kindje nu beter slapen dan in het leuke kamertje dat jij speciaal voor hem of haar hebt ingericht? Waar moet je nu opletten wanneer je een babykamer gaat aanschaffen?

Voordat je met het aanschaffen van allerlei accessoires begint, is het verstandig om eerst de basis aan te schaffen voor de babykamer, namelijk de meubeltjes. Denk hierbij aan een ledikantje (of wiegje) een commode en een hang-legkast. Naast deze drie basismeubels kan een comfortabele stoel ook handig zijn. Eén waar jij je even kan terugtrekken met je kindje om bijvoorbeeld borst- of flesvoeding te geven.

Wanneer je verschillende babywinkels bezoekt, zul je zien dat het lastig kan zijn om een ledikantje te kiezen. Kies je een normaal ledikantje of kies je voor een ledikantje dat kan meegroeien met je kindje. Een meegroeibed is vooral praktisch. De eerste jaren slaapt je kindje in een ledikantje, welke je later kunt ombouwen tot een juniorbed en met het grown-up systeem zelfs tot een tienerbed. Zo’n meegroeibed lijkt misschien heel erg kostbaar, maar dit valt reuze mee. Je hoeft namelijk maar één keer een bed aan te schaffen.

Nu heb je de basis aangeschaft, maar wat heb je dan nog meer nodig in een babykamer? Om het makkelijker te maken, zie je hieronder een checklist met producten die je nodig hebt.

Babykamer checklist

 • Ledikant of wiegje
 • Commode
 • Hang/legkast
 • Waskussen
 • Waskussen hoezen
 • Sluier, klamboe, lampje
 • Sluier of klamboestandaard
 • 2 bedkruiken of 1 belly warmer
 • 2 kruikenzakken
 • Matrasje
 • Matrasbeschermer
 • 2 molton hoeslakens
 • 3 lakentjes of 2 overtrekjes
 • 3 hoeslakentjes
 • 2 moltonzeiltjes of 1 aerosleep
 • 2 dekentjes of 1 duodeken
 • 2 slaapzakjes
 • babyfoon

Wanneer je alle meubeltjes en overige producten hebt aangeschaft, kun je de babykamer gaan inrichten en aankleden met leuke accessoires. Zeker tijdens de zwangerschapsverlof is er niets leuker dan lekker rommelen in het toekomstige kamertje van je kindje. Er zijn ontzettend veel en leuke accessoires te koop voor de babykamer. Een huidige trend is bijvoorbeeld de uil. De vogel, die staat voor wijsheid, zie je op verschillende accessoires terugkomen. Naast de uil zijn ook muurstickers in de vorm van een boom helemaal hot! Wanneer je kleuren gaat uitzoeken , probeer dan vooral rustige kleuren te kiezen. Hippe kleuren op dit moment zijn grijs, zacht roze, zacht blauw en mintgroen.

Tip

Vind je het lastig om de babykamer van je dromen te maken? Vind je het moeilijk om te bepalen wat je nu precies leuk vindt? Maak dan een moodboard. Hiermee kun je in één oogopslag zien wat jouw thema is en welke sfeer jij wilt uitstralen.

Accessoires en verlichting

Het inrichten van de babykamer is waarschijnlijk iets waar zwangere dames, de mama’s to be dagelijks mee bezig zijn tijdens de negen maanden zwangerschap. Het uitkiezen van de leukste babykamer accessoires, het bij elkaar zoeken van alle spulletjes op de babyuitzetlijst en natuurlijk het uitzoeken van de meubels voor de babykamer.

Verlichting als babykamer accessoire

Dit klinkt wellicht een beetje vreemd, het hebben van verlichting voor de babykamer als accessoire, maar het kan echt. Zo zijn er momenteel superleuke wandlampjes en hanglampen verkrijgbaar, compleet passend bij de rest van het interieur van de babykamer. Er worden dezelfde stoffen gebruikt op lampenkappen. Maar ook bijvoorbeeld nachtlampjes zijn er in alle soorten en maten. Op het moment zijn er superveel leuke nachtlampjes in de vorm van konijntjes, ijsjes of ananas, maar ook wolken vormen en gezellige sterretjes met gezichtjes. Zo is er voor iedere babykamer interieur een passend nachtlampje te krijgen.

Een nachtlampje in de babykamer is bovendien een prettige verlichting voor als je ’s nachts je kindje gaat voeden. Het is dan erg fijn om niet een hele felle lamp aan te hoeven doen. Met een zacht lampje aan kun je jouw kleintje prima voeden en bovendien valt zowel je kleintje als jijzelf weer sneller in slaap.

Naast verlichting zijn er natuurlijk een heleboel leuke accessoires te krijgen voor de babykamer. Zo kun je denken aan posters voor aan de muur, gezellige kussens of een heerlijk zacht kleed op de grond. Een mooie, fijn zittende stoel is fijn voor jullie zelf om nog even met je kleintje in te zitten. Denk er ook eens aan hoe je tijdens de nachtelijk uurtjes in deze stoel zal zitten. Het is dan geen overbodige luxe om bijvoorbeeld een lekker plaid erbij te hebben om over jezelf en je kleintje heen te leggen ‘s nachts. Zo hebben jullie het beiden lekker warm.