Babykleding

Misschien wel een van de eerste dingen waar je stiekem naar kijkt wanneer je erachter komt dat je net zwanger bent. Al die schattige jurkjes, spijkerbroekjes, rompertjes en shirtjes. Je kunt waarschijnlijk niet wachten om het allemaal aan te gaan schaffen. Babykleding is er in verschillende soorten en maten. Maar waar moet je nou precies op letten wanneer je babykleding gaat aanschaffen?

Wanneer je kindje net geboren is, is het nog niet nodig om onderscheid te maken tussen de kleding die je kindje overdag en s ’nachts draagt. Je wilt je pasgeboren baby (en jezelf) het niet aandoen om voor elk slaapje je kindje te moeten omkleden. Pas als je kindje ouder is, schaf je ook voor het slapen een pyjama aan. Voor de dagelijkse kleding is het vooral heel erg belangrijk dat het comfortabel is voor je baby. Natuurlijk wil je dat je kindje er leuk uit ziet, maar je moet niet vergeten dat het ook praktisch moet zijn. Probeer daarom zoveel mogelijk zachte en soepele kleding aan te schaffen. Soepele kleding gaat namelijk makkelijk uit en is erg handig wanneer je de luier van je kindje moet verschonen. Tegenwoordig zijn er gelukkig voldoende babymerken die hele leuke en hippe kleding aanbieden, wat tegelijkertijd ook praktisch en comfortabel is.

Vanaf het begin van je zwangerschap verheug jij je er wellicht al op om babykleding te kopen. Toch moet je proberen het niet te gek te maken. Waarschijnlijk krijg je heel veel kleertjes na de geboorte van je kindje. Wat misschien nog veel belangrijker is, dat je kleding hebt die goed past en misschien zelfs iets te groot is. Je kindje groeit namelijk de eerste maanden ontzettend snel. Welke maten heb je allemaal? En welke maten passen bij het aantal maanden?

Maat 50 tot 56 is voor de eerste maanden
Maat 62 tot ongeveer 3 maanden
Maat 68 tot ongeveer een half jaar
Maat 74 tot negen maanden
Maat 80 tot een jaar

Babyschoentjes, iets wat net als babykleding, ontzettend schattig is. Maar zeker de eerste maanden nog helemaal niet nodig is en eerder slecht is voor de ontwikkeling van de voetjes. Pas wanneer je kindje klaar is voor de eerste stapjes heeft hij schoentjes nodig. Tot die tijd is het prima om je kind alleen sokjes aan te doen, om zijn voetjes goed warm te houden.